Är James Hardens strejk påverkar produktionen av hans lagkamrate

18/02/2019 0
Under de senaste två månaderna har James Harden placerat sig i sällsynt företag. Den sju-tiden all-stjärnan gjorde minst 30 poäng i sitt 31: e efterföljande match och binder Wilt Chamberlain (1962) till den näst längsta strejken i NBA-historien.
 
Onsdagskvällen lade den regerande MVP en annan klassisk prestation till sitt CV och scorade 42 poäng i ett spel mot Minnesota Timberwolves. Men som Harden glada fans genom att spela in sin 22: a 40-poängs prestanda för säsongen var det viktigaste resultatet av spelet att Houston-raketerna besegrades 121-111 av Timberwolves.
 
Så ja, siffrorna var attraktiva och det var roligt att titta på Harden vända Målcenteret till sin personliga lekplats, men spelet slutade med en annan nedslående förlust mot ett mindre team för Rockets. Och efter att ha spelat bara .500 boll över sina sista åtta matcher är det dags att ifrågasätta huruvida Hardens spelstil börjar påverka raketerna på ett negativt sätt.
 
När Harden började sin sträcka i mitten av december, var raketerna i desperat behov av att återta sina mästerskapsmöjligheter från säsongen innan. Houston stod under .500 med en 13-14 rekord, och såg ut som ett lag på väg direkt till utkastet till lotteri. Tack och lov började Hardens strejk med en 50-punkts prestation, och Rockets spelade en 126-111 seger över Los Angeles Lakers.
 
Först verkade Hardens scoring spree som det perfekta receptet på Houstons framgång. Efter seger mot Lakers, vunnit raketerna nio av deras nästa 10 matcher, vilket innefattade en 135-134 övertids seger över Golden State Warriors. Harden ledde raketerna till seger med en episk 44-poäng, 15 assists och 10 returer i Oracle Arena.