Varför missade Scottie Pippen med Houston Rockets

17/09/2018 0
1998 års NBA-offseason var galen. Michael Jordan skulle gå i pension för andra gången efter att ha vunnit sin sista ring som en Bull. NBA: s kommande säsong skulle förkortas till endast 50 matcher på grund av det tredje locket i decenniet. Spelarföreningen ville helt enkelt höja taket på löner, ägarna ville spara pengar. Ligan avbröt 1999 NBA All-Star-spelet och David Stern var uppenbarligen i shambles efter Jordaniens avgång. Mitt i allt detta letade Scottie Pippen efter ett nytt hem.
 
Michael Jordan och företaget hade just vunnit sitt sjätte NBA-mästerskap som höll i slutet av en av sportens mest inflytelserika dynastier hela tiden Billiga Houston Rockets Basket tröjor. Pippen var en all-stjärna i den största spelarens skuggor för att någonsin spela spelet.
 
Scottie letade efter en ny stad, och en man som heter Charles Barkley lobbade för att han skulle komma till Houston. Skälen till att Scottie bestämde sig för att ta upp Barkley på det erbjudandet att gå med i Rockets 1998 är inte helt klart, men lönehöjningen från 2,8 miljoner dollar i Chicago till 11 miljoner dollar 1999 kunde ha varit en anständig tillräcklig stimulans.
 
Barkley, Drexler och Olajuwon var bara ett spel bort från NBA-finalen föregående år, bara ett annat hoppfullt incitament att flyga till Texas. Phil Jackson och Michael Jordan var inte längre på laget, ja det är en annan typ av incitament. I januari 1999 handlade tjurarna Pippen till Rockets för Roy Rogers och en andra Round Pick.