New Orleans Pelicans: Re-signering Jrue Holiday är bara det förs

05/07/2017 0
New Orleans Pelicans front office gjorde det häftigt att deras nr 1-prioritet denna offseason låste upp Jrue Holiday på lång sikt. De uppnådde det målet den 1 juli genom att återteckna Holiday till en rejäl femårig, $ 126 miljoner förlängning.
 
Med förlängningen har pelikaner lockat sig in i en kärna av Anthony Davis, Jrue Holiday och DeMarcus Cousins. Det är en mycket begåvad kärna, men Pelicans väg till slutspelet blir hårdare på dagen.
 
Fellow lotteri lag Denver och Minnesota tillförde alla All Star-talanger från Eastern Conference. Även Thunder tillade Paul George utan att förlora några större bitar. Det här är dåliga nyheter för New Orleans, som har mycket liten ekonomisk flexibilitet för att lägga till gratisagenter. Generaldirektör Dell Demps behöver bli kreativ i hur han bygger kring sin begåvade trio.
 
New Orleans tog den säkra vägen genom att återuppta Holiday, Billiga New Orleans Pelicans Basket tröjor vilket inte var ett dåligt alternativ. Det finns rumblings av honom som är överbetalt, men 26-åriga tvåvägs vaktar kommer inte billigt. Betala Holiday stora pengar skulle inte vara ett problem om pelikanerna inte hade slog ut på tidigare gratis agent erbjudanden.
 
Pelicanerna har Omer Asik på boken för ytterligare ett år på 12 miljoner dollar per år, vilket är potentiellt det värsta kontraktet i NBA. Förra säsongen skedde de ut fyra år och 48 miljoner dollar till Solomon Hill, som misslyckades med att leva upp till förväntningarna. Det är inte Holiday kontrakt som bör kritiseras, det är de dåliga investeringarna till andra delar av roster som har lagt New Orleans i locket helvete med liten chans att förbättra.
 
Pelicansna har fortfarande mellannivåundantaget och undantaget på grundnivå för att lägga till bitar denna offseason. Det är dock osannolikt att de finner skillnader med pengarna. Utanför de bästa fria agenterna finns det ingen som definitivt gör pelikanerna en playofflås.
 
En annan oro med branschen är att pelikaner roster saknar tydliga basketkläder uppåt utanför Holiday, Davis och kusiner. Cheick Diallo och Frank Jackson har potential, men båda är minst två år från att vara NBA-redo.