Mavs måste bryta Luka Doncic av denna vana från sina europeiska

08/10/2018 0
Med två preseason-spel ner och två att gå Billiga Dallas Mavericks Basket tröjor, vet Mavericks exakt vad de har att göra med Luka Doncic som de kryper mot reguljärsäsongen.
 
De måste slå Europa ur honom.
 
Vi menar det på det mest respektfulla sättet möjligt och strängt i basket.
 
I sin första NBA-åtgärd har 6-8 Doncic imponerat alla med sin kreativitet, hans skytte och hans klokt-över 19-åriga sätt att spela spelet.
 
Mindre imponerande är de åtta omsättningarna han har haft i 60 minuter av domstolstid.
 
Halvparten av dessa omsättning har varit att röra samtal eftersom Doncic är så van vid det förlåtande sättet som europeiska refs kallar - eller inte ringer - reser.
 
Tror du att NBA-refs låter mycket glida när det gäller att resa?
 
Titta på ett spel från European League och du kommer att inse NBA: n inte så illa.
 
Men när du har spelat med de europeiska reglerna hela ditt liv måste du göra justeringar när du kommer till NBA och resan är åtminstone marginellt genomförd.
 
Det är tider som fredagens föregående årsspel i Shanghai mot Philadelphia som du inser Doncic - trots alla sina tantalizing potentialer - har fortfarande ett sätt att gå. Han hade fyra omsättningar och missade alla fyra 3-pointers som han försökte. Och hälften av hans sex fria kast. Det kommer inte att skära det i NBA, och det är ett meddelande som dagligen förmedlas till den unga slovenska sensationen.
 
"Luka är en spännande spelare, säger coach Rick Carlisle. "Bakom baksidan [passerar] och allt som är bra när det går bra. Han kastade en av dem till någon över i andra raden en gång. Vi måste korrigera det.
 
"Han anpassar sig till de olika sätt som de kallar att resa i NBA. I Europa hade de en annan tolkning av det. Så han har kallats tre eller fyra gånger i två matcher. Han kommer att anpassa sig till det."
 
Titta inte på det som en tränare som försöker klara av höga förväntningar på nr 3 totalt utkast. Carlisle vet att om Doncic inte blir en hörnsten i franchisen i åren som kommer, kommer någon att förklara att göra.
 
"Han kan göra mycket på golvet," sa Carlisle. "Han kan göra poäng. Han kan få platser, han har stor syn och han gör människor bättre."
 
Som en referenspunkt, tänk tillbaka till när Jason Kidd var en Maverick. Han använde sin begränsade tid i preseason spel för att försöka passerar som han tänkte inte skulle fungera, men han skulle försöka dem ändå.
 
Han hade alltid en massa omställningar i förskottet men fick vanligtvis dem under kontroll när spelen började räkna.
 
Doncics situation är annorlunda eftersom han är så ung. Men Dennis Smith Jr. upptäckte förra säsongen att spelet kan vara grymt ibland. Han genomsnittade nästan tre omsättningar per spel, även om han tog med det genomsnittet lite senare i säsongen.
 
Doncic sa att han helt enkelt vill spela sitt spel. Och det är hans natur att passera bollen. Ibland blir han lite för snygging, och det är då Carlisle kommer att skrapa huvudet.
 
Vad fansen måste komma ihåg är att barnet är 19. Han har knappt repat ytan, även om han var en vettig veteran medan han spelade i Europa de senaste parperioden.
 
"Jag gillar att göra mina lagkamrater bättre," sa han. "Jag försöker att inte tvinga saker."
 
Carlisle har haft Doncic som spelar kraft framför sig när han har varit på domstolen. Det skulle vara punktmakt framåt, för att vara mer exakt. Hans storlek gör det möjligt för honom att vakta mest kraft framåt, och Mavericks vet att det är där han kommer att behöva spela så länge som DeAndre Jordan är i centrum, Harrison Barnes - när han kommer tillbaka från sitt hamstringproblem - är liten framåt och Smith och Wesley Matthews är på backen.
 
För Doncic handlar det bara om att lära sig när han fortsätter att arbeta med alla spelare som är äldre än honom basketlinne.
 
Hans färdigheter tar en backseat till ingen på laget.
 
Snart hoppas Mavericksna, han kommer att behärska resereglerna också.