Mark Cuban föreslår play-in-turnering för de sista 2 frönna för

29/05/2020 0
Dallas Mavericks ägare Mark Cuban har föreslagit en plan för NBA-ligakontoret som skulle inkludera alla 30 NBA-lag som spelar fem till sju matcher i säsongen före en play-in-turnering för att bestämma de sista två slutspelet frön, sa han till ESPN på tisdag.
 
Kuban anser att det är ett måste för alla 30 lag att delta i återupptagandet av NBA-säsongen, planerat planerat att äga rum i Walt Disney World i Orlando, Florida, på grund av den ekonomiska effekten av att uppfylla lokala TV-kontrakt.
 
I Kubans förslag skulle de tio bästa lagen från varje konferens kvalificera sig för säsongen och återföras baserat på rekord. Det skulle finnas två matchningar i play-in - antingen enskilda spel eller en best-of-three-serie - pitting frön 17 mot 20 och 18 mot 19. Vinnarna skulle gå vidare för att spela 15 och 16 frön för de slutliga platserna i slutspelet.
 
Därefter slutspelet fortsatte med bästa-av-sju serier.
 
En poäng som kuban betonar är att alla utom två lag - undantagen är Minnesota Timberwolves och Golden State Warriors - skulle ha en matematisk möjlighet att kvalificera sig för efterårsperioden enligt hans förslag. Cleveland Cavaliers och Atlanta Hawks, lagen i botten av den östra konferensen, är fyra matcher bakom den 10: e platsen Charlotte Hornets.
 
"Det är rättvist. Det är underhållande," sade kuban till ESPN.
 
Kubans Mavericks skulle ha mest att förlora i ett play-in-scenario under tidigare diskuterade termer, vilket skulle inkludera lagen som är sjunde till tionde i konferensställningen.
 
Mavs är sjunde i den västra konferensen med 40-27 rekord, sju matcher före åttonde plats Memphis Grizzlies.
 
Kuban erkänner att det skulle vara utmanande att schemalägga alla spel som krävs för att hans förslag ska fungera. Han anser dock att det är planen som bäst skulle hantera ligans ekonomiska problem och önskan om konkurrensmässig rättvisa, liksom att låta playoff-lag att stiga upp för säsongen, förhoppningsvis begränsa skador efter en lång uppsägning.
 
Kubansk oro över den rapporterade grupptestidéen för världscupstil, bortsett från att inte inkludera alla 30 lagen, är att den "kastar bort värdet på hela säsongen."