Houston Rockets fem bästa rivaler genom tiderna, rankade

15/04/2020 0
Houston Rockets är en av de mest förvarade franchisen i NBA, vilket bevisas av deras imponerande stall av ikoniska team genom åren.
 
Det som gjorde dessa Rockets-trupper riktigt bra var den tävlingsnivå de hade att möta i sin oändliga strävan efter storhet.
 
Rockets har spelat i den väldigt konkurrenskraftiga västra konferensen och har varit tvungna att gå i krig med några av de bästa basketlagen som någonsin har samlats på väg till två NBA-titlar och fyra finaler.
 
Låt oss lista H-Towns fem hårdaste rivaliteter i franchiseshistoria.
 
5. San Antonio Spurs
I delstaten Texas finns tre NBA-franchisebolag (Houston, San Antonio och Dallas), och var och en har vunnit minst en NBA-titel. Även om raketerna också delar en hälsosam syskonrivalitet med Mavs, är det Spurs som har gett dem passformar ganska länge nu.
 
Höjden på deras rivalitet bryggdes i slutet av 80-talet och början av 90-talet när båda trupperna framkom som framtida utmanare. De hade också två av de bästa centren i ligan på den tiden, eftersom Houston blev banerad av Hakeem "The Dream" Olajuwon och Spursen hade "The Admiral" David Robinson.
 
Saker intensifierades under säsongen 1994-95 när vissa fans ansåg att Olajuwon blev rånad av sin andra MVP i rad, som gick till Robinson. Olajuwon kanaliserade naturligtvis alla frustrationerna i WCF, när de sjättefrönade raketerna tog ner de toppfröda Spursen i sex matcher.
 
Båda trupperna har förblivit konkurrenskraftiga sedan dess och skulle träffas i slutspelet flera gånger.
 
Det är också värt att notera att det nu ikoniska T-Mac-spelet 2004 - det där han fick 13 poäng på 33 sekunder - också kom på Spurs bekostnad.
 
4. Los Angeles Lakers
Lakers har i stort sett varit rivaler för nästan alla västerländska konferenslag genom åren, och raketerna har haft sin rättvisa del av striderna mot lila och guld.
 
Houston hittade faktiskt framgång mot LAs legendariska trupp på 80-talet och blev det enda Western Conference-laget som besegrade Showtime Lakers i en slutspelsserie på höjden av sina krafter 1986. De kantade också Lakers i första omgången 1996. LA hoppade tillbaka 1999 när de eliminerade raketerna i öppningsrundan.
 
Yao Ming-Tracy McGrady-eran på 2000-talet beräknades också i massor av matchups mot Lakers. Efter att ha blivit eliminerad av Lakers en gång till 2004 mötte paret av förbättrade lag i andra omgången 2009. Den nu klassiska serien sträckte sig till sju matcher, med Lakers återigen bäst Houston i Game 7 efter Yao led en säsong- avslutar hårfästets fraktur i hans vänstra fot.
 
3. Seattle SuperSonics
Liksom Jazz hade Sonics också Hostas nummer tidigt. Den explosiva tandem från Gary Payton och Shawn Kemp eliminerade raketerna i spel 7 i 1993 Western Conference Semis. Den här förlusten gynnade Houston titelrörelse under de kommande två säsongerna efter att Olajuwon samlade laget och berömt uttalade ”vi går härifrån” efter det 1993-nedslaget.
 
Rockets mötte inte Sonics under säsongen 1994 och 1995. Rivaliteten förnyades 96 ', eftersom Seattle nekade rocketerna en chans till en tre-torv genom att svepa dem i andra omgången på väg till en finalen-resa mot Chicago Bulls.
 
2. Golden State Warriors
Dubbarna är verkligen rockets hårdaste rivaler från modern tid.
 
Denna rivalitet sattes i bero den här säsongen med tanke på krigarnas kämpar, men de räknade i otaliga slag under de senaste åren.
 
Golden State blev bättre av denna rivalitet, började 2015 när de med hand slog Rockets i fem matcher i WCF. Houston gjorde knappt slutspelet följande år som åttonde frö, där de återigen mötte Dubs. De eliminerades tidigt och släppte ytterligare 4-1 dom i första omgången.
 
James Harden framträdde som MVP för säsongen 2017-18, och raketerna ansågs vara det största hotet mot Warriors 'dynasti. De dök upp på randen av hämnd kontra Dubs, tävlade till en 3-2 ledning i WCF 2018.
 
Olyckan slog när startvakt Chris Paul skadade sin hamstring och var inte tillgänglig för spel 6 och 7. Houston förlorade båda spelen och blev bortdrivna av Dubs igen.
 
Då, 2018-19, misslyckades raketerna med att utnyttja Kevin Durants skada i andra omgången av slutspelet. Houston tog hem en förlust av 4-2-serien, ett fjärde slutspel i fem år på Golden State.
 
Detta ledde till handel med Chris Paul för Russell Westbrook.
 
1. Utah Jazz
Du vet att en rivalitet är bra när båda sidor lyckas vinna mot varandra Billiga Houston Rockets Basket tröjor. Detta kan sägas för Rockets och Jazz-team på 90-talet.
 
De tredje frönade raketerna blev upprörda av den sjättefrönade jazzen under Olajuwons nybörjare 1984-85. Houston fick hämnd på Utah under back-to-back titel erövringar 1994 och 1995, genom att genom Jazz vid båda slutspelet tillfällen.
 
Under Rockets fall under de kommande säsongerna var det återigen Jazz-teamet som visade dem dörren. Karl Malone och John Stockton kantade Big 3 av Ol