Houston Rockets är det mest respekterade laget i ligan

24/05/2019 0
Under de senaste två säsongerna har de spelat på en elitnivå, ledt av förmodligen spelets bästa offensiva spelare Billiga Houston Rockets Basket tröjor, och har varit den största utmanaren till Golden State Warriors tron. Men media fortsätter att hata på James Harden och Rockets. Som ett resultat ser de på vad det här laget har lyckats åstadkomma.
 
När Kevin Durant gick med i Warriors sommaren 2016 vred han NBA-världen på huvudet. Plötsligt kunde Cleveland Cavaliers inte konkurrera med Golden State, trots att de leddes av LeBron James, och resten av den västra konferensen saknade talangen att ens stå ut med en chans.
 
Raketterna gick dock alla in för en ring sommaren 2017 genom att handla för Chris Paul och parade honom med James Harden för att skapa en av de mest unika backbanorna i NBA-historien. Under den 2017-18 säsongen vann Harden sin första MVP-pris och ledde Houston till en franchise rekord 65 vinner.
 
Houston och Golden State matchade så småningom i Western Conference Finals och Warriors tog serien i sju matcher. Som alla vet, ledde Houston en gång i serien 3-2, men en olycklig hamstringskada lämnade Chris Paul i sidled och raketerna hade inte tillräckligt med talang för att slå Warriorsna utan sin stjärnpunktsvakt.
 
Under den senaste säsongen blev raketerna till en hemsk start och förlorade 14 av sina första 25 matcher. Men Rocketsna kunde omvända sig bakom en annan stjärnsäsong från James Harden, som ledde ligan i poäng på 36,1 poäng per spel, det högsta poängvärdet av en spelare på mer än tre decennier. Raketterna vann 20 av sina sista 25 matcher efter All-Star-rasten och kom in i slutspelet som ligaens hetaste lag.
 
På grund av sin långsamma start blev raketerna färdiga med bara den fjärde bästa rekordet i väst, så deras rematch med krigarna kom lite tidigt. I Western Conference Semifinals kom raketerna kort igen, denna gång förlorade serien i sex matcher.
 
Det var en besvikelse för säsongen för Rockets eftersom de arbetade hårt hela året för ett annat skott på Warriors basketlinne, bara för att förlora igen. Houston gjorde dock en tappert ansträngning och gjorde att Golden State tjänar sina segrar, eftersom varje spel i serien bestämdes med sex poäng eller mindre.
 
Under de senaste tre säsongerna har raketerna haft större framgång mot de försvarande mästarna än något annat lag i ligan, eftersom Golden States andra motståndare inte har stått en chans.