Hans första Maverick-slutspelet avgör hans plats bland storheter

16/08/2020 0
Den frågan, som ställdes till mig av en Eastern Conference-chef här i bubblan tidigt i såddspel, chockade mig. Det är marinerat i mitt sinne sedan dess.
 
Det korta svaret som jag lutar mig mot är nej, av skäl som jag förklarar nedan, men jag reserverar den slutliga domen av två skäl.
 
Den ena, Doncic fyller inte 22 förrän nästa februari 28. Två, Doncic har ännu inte spelat på basketens definitiva scen, NBA-slutspelet, under bländningen och bland trycket där alla stora spelare kritiseras.
 
Det betyder lite att Doncics slutspelsdebut måndag kväll, mot Clippers, kommer att inträffa på en gardinerad bana i en liten arena utan fans Billiga Dallas Mavericks Basket tröjor. Det är fortfarande slutspelet. Om någonting kommer bubbelinställningen och den pandemiska bakgrunden över hela världen att förstärka ögonblicket.
 
"Ja, det är slutspelet, men jag har varit i slutspelet förut, precis i Europa," påminde Doncic. ”Det är inte samma nivå, men det är samma känslor. Jag är verkligen upphetsad. ”
 
Vem är det inte? Playoff-debutterna från Doncic och Kristaps Porzingis och Mavericks första sovrumsplats efter fyra år är de främsta anledningarna till att jag har varit i bubblan i en månad, två dagar och tre timmar från denna typ. (Men vem räknar?)
 
Det är en påtaglig känsla att men måndag kväll och den här serien mot de bestämt gynnade Clippers spelar ut, är detta ett riktmärke i det som redan håller på att bli en annan speciell era för Mavericks-franchisen, som den som leds av en annan europé, Dirk Nowitzki, med start i tidigt 2000-tal.