Eric Gordon är Houston Rockets nästa stora beslut

02/08/2019 0
Houston Rockets introducerade Russell Westbrook för media förra veckan, där de sista bitarna i deras kärna kom på plats. Laget kommer nu att ha Westbrook, James Harden och Clint Capela under kontrakt under minst de kommande tre säsongerna, och kanske mer, beroende på spelarens alternativ.
 
Men som jag har skrivit under det senaste året, kommer nästa stora beslut för laget att kretsa kring den fria byråns status för vakten Eric Gordon.
 
Houston Rockets introducerade Russell Westbrook för media förra veckan, där de sista bitarna i deras kärna kom på plats Billiga Houston Rockets Basket tröjor. Laget kommer nu att ha Westbrook, James Harden och Clint Capela under kontrakt under minst de kommande tre säsongerna, och kanske mer, beroende på spelarens alternativ.
 
Men som jag har skrivit under det senaste året, kommer nästa stora beslut för laget att kretsa kring den fria byråns status för vakten Eric Gordon.
 
Enligt reglerna, eftersom Gordons kontrakt är på fyra säsonger, blev han berättigad till en förlängning efter andra årsdagen den dag då hans ursprungliga kontrakt undertecknades. Det maximala antalet säsonger som en veteranförlängning kan sträcka sig över är fem, inklusive de säsonger som finns kvar på det nuvarande kontraktet. Således kunde raketerna tackla ytterligare tre säsonger till Gordons affär i en förlängning. Lönen under det första året av förlängningen är begränsad till 120% av den föregående lönen, med höjningar under de följande åren begränsade till 8% av lönen under det första året av förlängningen. Därför kunde raketerna erbjuda Gordon en affär som skulle betala honom 16,87 miljoner dollar 2020-2021, 18,22 miljoner dollar 2021-2022 och 19,57 miljoner dollar 2022-2023. En sådan förlängning skulle spänna Gordons ålder 31 till 33 säsonger.
 
https://www.forbes.com/sites/rahathuq/2018/09/17/should-the-rockets-extend-eric-gordon/#57187c9e388f
Om Gordon träffar den öppna marknaden nästa sommar som en obegränsad gratisagent, skulle det vara ett riskabelt förslag för Rockets med tanke på hur svag den fria agentklassen beräknas vara. De kunde befinna sig i ett anbudskrig på en sådan marknad och måste betala mer än de skulle ha gjort om de hade kunnat träffa en förlängning under säsongen.
 
30-åringen hade den näst värsta skjutningssäsongen i sin karriär förra året, och skjutade .409 från golvet och 36% på 3: e. Han var i genomsnitt 16,2 poäng per match och visade sig i 68 matcher. Trots att han har fått ett rykte som en av ligans mest dödliga markörer, har Gordon skjutit bara 36% från trepunktslinjen i var och en av de senaste två säsongerna. Han har inte skjutit högre än 37% med Rockets.
 
Men efter All-Star-pausen den här säsongen sköt Gordon 45% från fältet och 43% på 3-talet. I fjorton spel i mars sköt Gordon 47% från fältet och 45% på 3: e. I fem matcher i april sköt han 47% från fältet och 46% på 3: e. Vidare, mot Utah Jazz i första omgången, i fem matcher, sköt Gordon en brinnande 49% på 3: e.
 
Gordon hade en upp och ner serie mot Golden State, i huvudsak tjänar som lagets andra alternativ, med Paul kämpar. Han fick 27 poäng i spel 1 och 30 i spel 3, men bara nio poäng på 4/10 skott i det avgörande spelet 6.
 
Gordon blir 31 nästa säsong, som Westbrook. Om raketerna förlängde honom med ytterligare tre säsonger skulle han rida ut resten av Harden-Westbrook-Capela-eran; de skulle hålla på plats en spelare som har varit en viktig kugge i deras lag under de senaste åren. Gordon skulle vara 34 år under det sista året av en sådan treårsavtal.
 
Skador var den största oroen när Gordon först undertecknades av Houston och vad som ursprungligen spårade hans karriär. Men han har dykt upp i 75, 69 och 68 matcher under sina tre säsonger med laget.
 
Gordon passar perfekt med Houston system med sin förmåga att upptäcka från djupt bortom bågen, sätta bollen på golvet och skapa och försvara större spelare i stolpen. Det sistnämnda är inte tillräckligt betonat. Rockets växlingsförsvar kan inte fungera om deras vakter inte kan hålla sina egna inuti.
 
Gordons närvaro verkar ännu viktigare med Westbrooks tillägg på grund av hans förmåga att skjuta. Nyckeln till Westbrook är att omge honom med skyttar, något som Thunder inte kunde göra konsekvent. Avståndet som skjuthoten ger är det som gör det möjligt för Westbrook att rensa vägar till kanten.