Dallas Mavericks bör handla en stor

18/10/2017 0
Dallas Mavericks beslöt på måndag att omvandla Gian Clavells kontrakt till en tvåvägskontrakt. Detta gjorde roster i Dallas officiella rubrik in i hemöppnaren på onsdagskvällen.
 
Med Clavell att flytta in i den sista tvåvägsfläcken NBA tröjor, menade detta att alla Salah Mejri, Jeff Withey och Maxi Kleber gjorde den officiella 15-maniga rosteren. Detta är förutom Josh McRoberts, Dwight Powell och Nerlens Noel som alla kommer från bänken också.
 
Det betyder att sex av de tio icke-förrätterna på laget är 6'10 "eller längre.
 
De övriga fyra non-startersna på laget är Yogi Ferrell (6'0 "), J.J. Barea (6'0 "), Devin Harris (6'3") och Dorian Finney-Smith (6'8 "). För tillfället är Harris backup tre med Finney-Smith den enda långa vingen från bänken som kan spela tre och fyra.
 
Det är därför som Dallas bör handla en av sina bigs för en annan vinge.
 
Nerlens Noel går inte någonstans. Sedan Jeff Withey och Maxi Kleber undertecknades under offseasonen Dallas Mavericks NBA tröjor, kan de inte flyttas till december. Jag ska gå vidare och korsa McRoberts för tillfället bara för att hans kontrakt verkligen skulle kunna vara användbart vid handelsfristen.
 
Detta lämnar dig med Dwight Powell och Salah Mejri.
 
Dwight Powell är fortfarande bara 26 år, men beror på ungefär 30 miljoner dollar under de kommande tre åren. Hans kontrakt kan vara svårare att handla, men det betyder inte att du inte kunde hitta ett annat lag i en liknande situation med en vinge.
 
Skulle en Dwight Powell rakt upp för Moe Harkless eller Alec Burks arbeta för båda sidor? Vad sägs om att hjälpa Oklahoma City med deras främre domstolsdjup i Powell för Alex Abrines och Josh Huestis?
 
Dallas kanske inte är redo att ge upp Powell ännu och hans kontrakt är svårare att handla, varför handel Salah Mejri skulle ge mest mening. Med en lön på 1,4 miljoner dollar i år, innan man slog in en begränsad fri byrå, skulle lag vara intresserade av den oroliga skottblåsaren av bänken.
 
Avkastningen skulle inte vara massiv, men du kan fortfarande få en skicklig vinge tillbaka i affären.
 
Jerami Grant i Oklahoma City, Furkan Korkmaz i Philadelphia, Rashad Vaughn i Milwaukee och Semi Ojeleye i Boston är alla spelare som Mejri kunde handlas rakt upp för och deras respekterade lag har ett behov av Mejri.