Chuck Hayes ansluter Rockets personal som personalscout

02/09/2017 0
Tidigare Rockets kraft framåt och fan favorit Chuck Hayes har återvänt till laget som prospelspersonal scout Billiga Houston Rockets Basket tröjor.
 
Hayes, som hade en liknande position med Denver Nuggets förra säsongen, kommer att fortsätta att utvärdera NBA och andra spelare för Rockets, med lite arbete i spelarutveckling, sade Rockets vice president Gersson Rosas.
 
"Vi värdesätter honom inte bara som en spelare men hans profil och hans bakgrund är extremt värdefull för vad vi gör på personalsidan," sa Rosas. "Han är en kille som har ett annat perspektiv. Han har varit i ligan i 10 år, förstår spelet. Han är en kille som länge har känt att han ville göra något i ligan efter att hans (spelande) karriär var över och förberedd i enlighet därmed. Vi ser en kille med mycket talang, mycket karaktär och mycket uppåtriktat när det gäller hans roll i frontkontoret. "
Hayes spelade sju årstider med raketerna (inklusive två spel som fyllde i när raketerna var stenade i 2015-16) som en undrafted fri agent från Kentucky.
 
En enastående defensiv spelare och kortast det kortaste startcentret i NBA-historien på 6-6, han i genomsnitt 3,7 poäng och fem returer i sin karriär med tre lag.
 
Årets sek Defensive Player 2004 bundet han Alex Groza till Kentucky-rekordet för på varandra följande startar (110) och är i topp 10 i Kentucky i rebounds, stjäl och blockerade skott.
 
"Han kommer fortfarande göra en del spelarutveckling hos oss NBA tröjor, som schemat tillåter," sa Rosas. "Långsiktigt vill han tränare. Vi har en filosofi. Ett antal av de flesta
framgångsrika tränare i ligan har erfarenhet av personal. När han bestämmer sig för att tränare blir han bättre förberedd. Att vara i D-League, måste göra det i NBA, han kommer bli väldigt bra. "