Beyonce är intresserad av att köpa ett spel i Houston Rockets

03/08/2017 0
Pop-superstjärnan Beyonce, en inhemsk Houston, slår ut en investering i National Basketball Association's Rockets, enligt personer som är bekanta med saken.
 
Raketsägare Les Alexander, en tidigare bandhandlare, sa att han förra månaden sålde laget med en uppsving i franchisevärden på sport. Klubbens popularitet i Kina kan driva försäljningspriset över rekordet 2 miljarder dollar Steve Ballmer betalade för Los Angeles Clippers för tre år sedan.
 
Alexander betalade 85 miljoner dollar för raketerna 1993 Houston Rockets NBA tröjor.
 
Det är vanligt att kändisar gör små investeringar i sportlag. Beyonces man, Jay-Z, föddes till exempel i Brooklyn och innehöll en gång mindre än 1 procent i basketens nät. Han sålde sin andel av laget efter att ha startat Roc Nation, vilket representerar idrottare.
 
Det finns många andra exempel: Popstjärnan Justin Timberlake, som är bosatt i Memphis, Tennessee, äger en bit av basketens Grizzlies; Tennisspelare Venus och Serena Williams, liksom Jennifer Lopez, är investerare i fotbolls Miami Dolphins; Och skådespelaren Will Ferrell har en insats i Major League Soccer's Los Angeles Football Club.
 
Raketterna nekade att kommentera. Beyonces publicist, Yvette Noel-Schure, svarade inte omedelbart på en e-postsökande kommentar. Underhållarens representanter på Sony Music Entertainment nekade att kommentera. En talesman för sin man, Jay-Z, svarade inte omedelbart.
 
Alexander beslutade att sälja laget, som inkluderar All Stars James Harden och Chris Paul, förvånade många runt NBA. Det har genererat ett fängelse av globalt intresse bland köpare, säger sportbanker.
 
Den som slår på att få raketerna kan sälja det som kallas aktiebolag, vilket hjälper huvudinvesteraren att få tillbaka några av sina investeringar utan att ge kontroll över franchisen.
 
Beyonce, som har tränat med en Rockets-tröja, skulle lägga till superstar sizzle till basketkläder någon ägargrupp, vilket sannolikt hjälper laget med lokal och internationell marknadsföring.
 
Hon är en av de mest inflytelserika kändisarna, och i nivå med fotbollsstjärnan Lionel Messi, enligt Marketing Arms Celebrity DBI-databas. Hon rankar 150th av mer än 4000 kändisar, och är särskilt effektiv att nå kvinnor mellan 13 och 17 år.
 
Enligt Forbes är Beyonce andra till Sean "Diddy" Combs på sin 2017 lista över högsta betalda kändisar på 105 miljoner dollar. Hennes nettovärde är 350 miljoner dollar, sade Forbes. Jay-Z är värd $ 810 miljoner.